Sla over naar de inhoud

Arnout Menkveld

arnout zwart wit

De schrijver van het boek ‘Een andere partij’, dat ben ik: Arnout Menkveld. Ik woon het grootste deel van mijn leven in Gouda maar heb wortels in Apeldoorn. In mijn werk houd ik mij bezig met het bedenken van woonbeleid, de projectleiding van nieuwbouwwijken en het opzetten van verandertrajecten bij gemeenten. Een deel van de mensen in mijn woonplaats kent mij als het raadslid dat de eerste Goudse GroenLinks wethouder werd van onderwijs, bouwen en wonen, wijkgericht werken en monumenten. Maar die tijd ligt al weer tien jaar achter me. In het jaar dat ik vijftig zou worden en mijn twee zonen definitief het ouderlijk huis hebben verruild voor een studentenkamer ben ik een tijd gestopt met betaald werk. Waarom zou ik mijn spaarpot gebruiken voor een tweede huis, auto of luxe vakanties als ik er enkele jaren vrije tijd voor kan kopen. Natuurlijk komt er dan vrijwilligerswerk op je pad, maar ik ga nu vaker in mijn eentje met de fiets Europa in, lees weer boeken, speel een rol in een toneelstuk en voer in de stad toevallige gesprekken. Een spreuk van Loesje die me al lang aanspreekt luidt: ‘het meervoud van lef is leven’. In 2016 had ik het lef om een roman te schrijven om het scheppende leven in mij aan te wakkeren. Ik hoop dat het resultaat u aanspreekt.