Sla over naar de inhoud

‘Briljant debuut!’ Het zal je maar gezegd worden!

14364730_1528903613801951_1949488771507293206_n

Vandaag ontdekte ik dat er een uitgebreide recensie voor bol.com is geschreven over mijn roman ‘Een andere partij’. Wat fijn dat een mij nog onbekende lezer, zo enthousiast is. Marc de Pril roemt de ‘levensbeschouwelijke bedenkingen en de uitstekende karakterontwikkelingen’  en hoopt dat dit ‘briljante debuut’ een vervolg krijgt. Na zoveel lof moet ik haast wel!

‘Marijn Bakker is na een geslaagd leven als aannemer aan een tweede leven toe als fotograaf en trekt met zijn camper door Friesland op zoek naar typische landschappen. Hij ontmoet Froukje. Beiden hebben hun levenspartner verloren. Marijn wordt door de curator van de failliete scheepswerf Slangen Shipyards aangesteld als bewaker van het terrein, waardoor hij een goedkope plaats vindt voor zijn camper. De levens van Marijn en Froukje raken verweven, vooral wanneer blijkt dat Anja, de vriendin van Froukje, de kleindochter is van de stichter van de failliete scheepswerf. Speurwerk leidt tot de vaststelling dat het faillissement georkestreerd zou kunnen zijn en niet door de minsten. Hun werkwijze is heel subtiel, terwijl de belanghebbenden uit een wel heel onverwachte hoek komen. Het boek wordt een financiële thriller genoemd, doch is veel meer. De levensbeschouwelijke bedenkingen en de uitstekende karakterontwikkeling zijn op een bijzondere wijze verwoord. Het beroep van auteur Arnout Menkveld, ontwerper van gemeentelijk woonbeleid en wethouder, laat duidelijke sporen na. Hopelijk krijgt dit briljante debuut een vervolg.’ (Marc De Pril)

 

Gepubliceerd inGeen categorie

Laat als eerste een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *