Sla over naar de inhoud

In de media: Eerste exemplaar voor burgemeester Hayo Apotheker

 

Aanbieding aan Hayo Apotheker

 

Artikel van Marianka Peters in de Goudse Post (31-sept-2016):

Arnout Menkveld schrijft thriller

Gouda – Intriges, complotheoriën en corruptie. Oud wethouder Arnout Menkveld schreef er een psychologische thriller over. Vanmorgen overhandigde hij het eerste exemplaar van zijn boek ‘Een andere partij’ aan burgemeester Hayo Apotheker van de gemeente Südwest-Fryslân, waaronder Sneek valt en waar het verhaal zich afspeelt.

Sneek, voorjaar 2016. Na een succesvolle loopbaan als aannemer kiest een vijftigjarige weduwnaar voor een nieuw bestaan als fotograaf. In het afgaand tij van de economische crisis gaat een goedlopende scheepswerf ten onder. Is hier sprake van een complot? Met de curator van dienst start hij een vergaand onderzoek naar de oorzaken van dit onfortuinlijke faillissement. Hij stuit daarbij op de weifelende liefde van een vrouw die zijn verdriet herkent.

‘Een andere partij’  is een psychologische roman over mensen die moeten zien te leven met angst en verlies. Het laat op een indringende manier zien hoe de oprechtheid van gedreven ondernemers in hun wedijver om kansen te creëren tot hebzucht kan verworden. Hoewel het boek fictief is en niet is gebaseerd op ware gebeurtenissen, geeft het een realistisch beeld van de teloorgang van een oud familiebedrijf in een rustige kleine provinciestad, waarvan de bewoners tot in de hoogste regionen in de greep van corruptie raken.

‘Een andere partij’ is nu verkrijgbaar bij boekhandel Verkaaik aan de Lange Tiendeweg 35 en via bol.com (ISBN 987 90 825176 13).

 

Uit Sneeker Nieuwsblad 26 augustus 2016

Een andere partij, literaire thriller in Sneek

SNEEK – Burgemeester Hayo Apotheker van de gemeente Súdwest-Fryslân ontvangt volgende week woensdag het eerste exemplaar van Een andere partij van de in Gouda wonende Arnout Menkveld.

Arnout Menkveld kiest voor een overhandiging in Sneek omdat zijn literaire thriller zich hier afspeelt. ,,Sneek ken ik van vakanties die ik als tiener met mijn ouders aan de Uilenburg in IJlst heb gevierd”, aldus Menkveld. Sneek, zo ervoer hij, is net als Gouda een historische middelgrote stad die bruist van de activiteiten en onderlinge verbanden. ,,Ikzelf heb als bestuurder en adviseur ook vooral met politiek en zakelijk ‘gedoe’ in dat soort steden te maken gehad. Ik had deze winter een verhaal bedacht en daar horen een realistisch decor en mensen van vlees, snot en bloed bij. Dit verhaal over fraude bij een faillissement en de relaties tussen mensen die getekend door het leven zijn had in theorie dus ook in Goes, Venlo of Delft kunnen spelen.”

Ook Wim Cornelis,  bekende van Menkveld en Apotheker en voorheen burgemeester van onder meer Opsterland en Gouda, zal aanwezig zijn.  Menkveld (1965) is veranderingsmanager en oud-wethouder van Gouda.

Een andere partij gaat over fraude bij de afwikkeling van een faillissement van een goed florerende scheepswerf in Sneek. Door de curator, een fotograferende weduwnaar en een aantal andere bewoners worden de ware oorzaken van de teloorgang blootgelegd. De roman van Menkveld (1965) gaat niet alleen over eerlijkheid bij het doen van zaken of in de politiek maar ook over de moed om vertrouwen te geven in liefdesrelaties. De roman is fictief en staat geheel los van bestaande personen of gebeurtenissen.

Het boek is vanaf 1 september bij boekhandel Van der Velde aan de Kruizebroederstraat 36 in Sneek en via bol.com te verkrijgen (ISBN 987 90 825176 13).

 

Gepubliceerd inGeen categorie

Laat als eerste een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *